23:05

2011-08-31, 23:05:10 / Kategori: Allmänt
"ibland blir jag så störd av tystnaden här"

Idag var det jättefint väder och känns på något sätt som att det var den sista sommarkvällen för imorgon är det September och det betyder höst, även fast det är varmt kan man inte riktigt säga att det är sommar. Var så sjukt sugen på vinkväll ikväll men det får nog vänta ett tag (:
Var även upp till Elina en sväng och sa hejdå till henne, den jäveln åker till Turkiet imorgon. Vilket svin säger jag. Är så galet sugen på att åka ut på flygplatsen och se ifall det finns någon plats kvar imorgon bitti men måste spara mina pengar tills Egypten (:
När jag gick hem från Elina fick jag ett sånt sjukt sug efter innebandy, jag hade kunnat gjort vad som helst för att få spela innebandy då. Bjuder därför på min favoritspelare; Kimmo Eskelinen.

Onsdag

2011-08-31, 17:18:07 / Kategori: Allmänt
Nu har jag nästan nyss kommit hem från en väldigt trevlig födelsedagsfika hos Emmashine, väldigt roligt att träffa henne igen. Emelie och Tobbe var också där. Det är en av de sakerna jag verkligen älskar med att bo i Aspås, det får mig att uppskatta de gånger jag får träffa mina vänner i stan mycket mycket mer. Var in på skolan en sväng och lämnade tillbaka mitt busskort och pratade med min lärare och den första jag träffar är fina underbara saknade Elna. Det finns så få människor som gör mig lika glad som henne, hon är alltid så glad och positiv och det smittar verkligen av sig! Nu ska jag lägga upp mitt schema hos pedagogpoolen och kanske börja lite med mitt pluggande (:

Tisdag

2011-08-30, 20:10:40 / Kategori: Allmänt
"Räds inte motstånd, de är redan sänkta.
Mot de många har dom inte en chans,
viljan till uppror kan dom aldrig strypa,
i förnedring kan aldrig hjärtat få ro.
De kan aldrig få oss att krypa
fyll ditt hjärta med tro."


Idag har inte hänt så mycket heller, var upp till Elina en sväng och sedan dess har jag pillat lite på Emmashines present, hon fyller ju faktiskt år imorgon :) Jag hoppas hon gillar den. Jag, Simone, Sofie och Emelie har gått ihop och vi gillar idén (:  
Imorgon ska jag in till stan en sväng, måste in på skolan och lämna tillbaka mitt busskort samt prata lite om Engelskan. Hoppas det går bra (:
Skulle ju faktiskt ha börjat skolan imorgon. Ångest. 



Going Nowhere

2011-08-30, 02:16:11 / Kategori: Allmänt
"The steps made a pattern 
I'd never seen 
I felt like a kid of six or seventeen 
I was off in some empty day dream 
Going nowhere 
It's dead and gone matter of fact 
Maybe for the best 
Said some things you can't take back 
Honestly i guess"


23:31

2011-08-29, 23:31:06 / Kategori: Allmänt
Lillasyster har fått nya skor och jag tycker att det är helt fantastiskt att vi har samma storlek.
Var ute och gick med Elina idag och herregud vilken skillnad det är att gå i riktiga sportskor än mina vanliga tygskor.
Mycket, mycket värt att investera i ett par.



Nu sitter jag och kollar på VMA, det är rätt bra det.
Bruno Mars gjorde en rätt grym Tribute till Amy Winehouse, Beyoncé var rätt grym, Tyler vann årets nykomling. Grymt.

Måndag

2011-08-29, 18:30:51 / Kategori: Allmänt
Idag ska handpenningen till vår Egyptenresa vara betald och så vitt jag vet är den inte det än. Börjar få lite panik men det ska nog ordna sig (: Fick mina bilder från studenten som jag beställt och nu längtar jag så mycket efter att få pyssla ihop mitt studentalbum, måste dock vänta tills i September då jag får pengar. Fick även mitt belastningsregister idag så nu är det bara att hoppas på att någon förskola vill ha mig som vikarie (:
Imorgon hoppas jag på att få sällskap av underbara Julie och kvällen bjuder antingen på mys med mamma eller seriehäng. Ska njuta av mina sista lediga dagar för även ifall jaginte blir bokad av någon förskola ville de att man skulle vara tillgänglig från klockan sju på morgonen...



Såhär snygg blir man när Erica färgar ens ögonfransar.

23:43

2011-08-28, 23:43:45 / Kategori: Allmänt
Det är svårt att blogga när man inte har något att blogga om. Igår var Emil här, vi kollade på Hur många lingon.. och den var så galet bra, hade inte sett den innan men den var verkligen värd att se! Idag har inte mycket hänt, var in till stan och hämtade min bil och sen dess har jag haft sällskap av min fina Julie på chatten. Måste ge er denna fantastiska människa och hans underbara låt, hörs kanske inte så bra men försök lyssna på texten. 


Söndag

2011-08-28, 19:21:06 / Kategori: Allmänt
Det är en märklig känsla att inte förbereda sig för skola igen.

Välkommen, välkommen hit

2011-08-27, 23:23:08 / Kategori: Allmänt

Reglerna har ändrats

2011-08-27, 22:22:23 / Kategori: Allmänt
"Du log I en dröm, det sista jag behöver är mer sömn
Snön faller utanför, det enda som borde falla är du"


23:22

2011-08-25, 23:22:34 / Kategori: Allmänt
När man befinner sig i vissa humör så kan en så enkel sak som en video från Håkan Hellström på Hovet den 13e November 2010 länkat i min logg av en fantstisk människa vara så betydelsefullt.



2011-08-25, 22:05:47 / Kategori: Allmänt
"Kan det vara så att de som inte får leva är de som gör himlen vacker för oss?
Kan det vara så att de som lämnas bakom är de som vakar över oss, skyddar oss mot ondskan?
Kan det vara så att deras tårar faller till marken som regn mot din kind en Augustikväll, som läppar in i din hud?
Någonstans där uppe bland molnen måste det finnas en ängel för oss, säg är det så, någon som bryr sig om varför vi lever och om vi lever eller dör.
Kan det vara så att vissa föds till änglar för att de trivs bäst uppe i det blå, att få flyga över jorden, sprida kärlek över oss och valts för sin godhet?
Och visst kan det vara så att någon väntar där uppe på oss, att få leva tillsammans igen?
Någonstans där uppe bland molnen måste det finnas en ängel för oss, säg mig det är så, någon som bryr sig om varför vi lever om vi lever eller dör. Säg mig det är så.
Vem tröstar dig nu när dina tårar faller ner för din kind?
All din längtan bränner, det är djupa hål inom dig men vi håller i hårt och delar en sorg.
Någonstans där uppe bland molnen måste det finnas en ängel för oss, säg är det så, någon som bryr sig om varför vi lever och om vi lever eller dör. Säg mig, säg mig det är så."

Torsdag

2011-08-25, 17:29:04 / Kategori: Allmänt
Idag har jag inte gjort något vettigt alls, hittils. Sitter mest och väntar tills klockan ska bli sju så att jag kan börja åka in mot Frösön för en efterlängtad och behövlig kvällslatte på Svenssons med min fina Julie. Antingen så har jag räknat galet fel eller så har jag inte träffat henne sen yran, hängde en sväng på stan men det gills inte riktigt. Ja, det ska verkligen bli skönt att få träffa henne. 



01:22

2011-08-24, 01:22:16 / Kategori: Allmänt
"du somnar i ett rus och vaknar upp och har en noja till
du tänker nu ska jag för alltid vara soft och cool och tyst och still
det är skönt att vara sober men som många klaustrofober
ser du tystnaden och lugnet som ett hot
det kryper och det kliar överallt"

Åh, skor.

2011-08-23, 18:14:47 / Kategori: Allmänt

Ankle boot

17:50

2011-08-23, 17:50:21 / Kategori: Allmänt
I miss the way we sleep 
Like there's no sunrise 
Like the taste of your smile 
I miss the way we breathe

But I never told you 
What I should have said 
No, I never told you 
I just held it in 
And now I miss everything about you



Tisdag

2011-08-23, 12:05:08 / Kategori: Allmänt
Igår tog jag och bakade lite bröd, två helt vanliga vita men ett med blåbär i. Blåbärsbrödet blev faktiskt supergott, jag gillar blåbär men det smakar inte så mycket blåbär så man kan nog äta det även om man inte är så förtjust i blåbär. Superenkelt var det och receptet kan ni hitta här och jag blandade bara i hela blåbär efter att det hade jäst i bunken men innan det jäste på plåten.


Och imorse var det dags för årets första men ack så obligatoriska frukost ute.


Nu ska jag göra mig iordning för ett möte klockan ett. Känns som att den här hösten kommer ordna sig alldeles utmärkt (:


Nostalgi, på allra högsta nivå.

2011-08-22, 23:26:51 / Kategori: Allmänt

Herregud människa!

2011-08-22, 16:09:47 / Kategori: Allmänt

23:24

2011-08-21, 23:23:31 / Kategori: Allmänt
Det är  märkligt det där, att för vissa människor stannar hela världen upp och skakas om medans för andra fortsätter det precis som vanligt. Det känns som att hela stan har stannat upp i några dagar och alla är påverkade på ett eller annat sätt och jag kan inte hjälpa att undra om det är vi som gjort fel? Om en människa kan stanna upp en hel stad, förstod han någonsin hur fin människa han var? Är det vårat jävla samhälle och vår kultur som inte kan visa uppskattning? Det gör så ont i mig, just det. Att vi lever i någon sorts samhälle där uppskattning och glädje eller känslor överhuvudtaget blivit något halvt skambelagt, och jag är en del av det. Det är så tragiskt. Så fruktansvärt tragiskt.

Söndag

2011-08-21, 15:18:42 / Kategori: Allmänt
Ibland får man verkligen bara för mycket av det goda. Beställde en resa till Egypten för fem tusen, en veckas all inclusive. Idag får jag erbjudandet att åka till Thailand i tre veckor för samma pris, en enda nackdel. Flygen går samma dag. Jaja, åker ju hellre med Elina och Simone så det gjorde inte så mycket ändå (:

Igår kom Emil, Elina och Jocke hit en sväng. Det var supermysigt, bara hängde pch spelade lite spel. 
Idag gör jag ingenting, myser i sängen och väntar på att lillasyster ska klippa klart gräset så vi kan börja kolla på en serie. Söndag med serie, känns så sjukt rätt!

saknar varma soliga sommardagar

Lördag

2011-08-21, 00:50:54 / Kategori: Allmänt
"går på tomgång och andas men livet tar död på mig igen. ta en risk, dra på ett leende. gör något vackert av din tid. ta en chans, gå någon annanstans. låt det gamla vara, du är svag men en dag blir du oslagbar"

Fredag

2011-08-19, 19:47:25 / Kategori: Allmänt
http://www.apollo.se/se/vart-vill-du-resa/afrika/egypten/sharmelsheik/nabq/accomodations/pages/radissonblu.aspx?hBookingBtn=true
Bokade ju en resa jag. Kolla mitt hotell och känn er fett jävla avundsjuka!

Watch The Throne

2011-08-18, 20:50:13 / Kategori: Allmänt
Idag hörde jag en liten kille på fritids säga till sin kompis när de byggde legobilar; "Men jääävlar, nu gick den ju ännu snabbare! Nu gick'an ju som en tvåcylindrig dieselmotor!" man måste ju bara älskar ungar från Dvärsätt. 

Fuck. Watch The Throne är helt jävla underbar. Kärlek. Spotify.

Huh

2011-08-16, 17:46:12 / Kategori: Allmänt
Did I make it that easy to walk right in and out of my life?

01:23

2011-08-16, 01:23:47 / Kategori: Allmänt
Har precis bryggt kaffe för jag ska faktiskt jobba imorgon, halv sju är det tänkt att jag ska vara vid Dvärsätts skola. Jag gick och lade mig hur tidigt som helst ikväll faktiskt, vid halv tio men kunde inte sova. Inte så konstigt med tanke på att jag sov till halv två idag. Iallafall så kunde jag inte sova och så kom jag på att jag skulle meditera lite kanske så jag tror att jag somnade någon gång vid halv ett och nu är klockan tjugo över ett. Min underbara syster kommer ju och väcker mig vid ett så det blev ju en skön powernap, känns inte som att det är värt att sova i fyra timmar så jag gjorde lite kaffe och hoppas på att något kan underhålla mig de närmsta fyra timmarna och att jag somnar tidigt imorgon :)

Söndag

2011-08-14, 23:03:58 / Kategori: Allmänt
"När vi låtsas på riktigt från hjärtat och drömmen
Kan vi vakna med tiden och sansas i sömnen
För vi lever alla med känslan att falla
Och vid tomhetens botten står vi på toppen"

Bildinlägg

2011-08-14, 21:50:48 / Kategori: Allmänt
Underbar helg i Börtnan men sjukt sliten nu.
Försöker få lite energi genom att kolla på klänningar, genomlider just nu en fas av klänningsmani.
Här är några måsten;
HM


BUBBLEROOM
Bubbleroom / H Klänning Cerise på Bubbleroom.se Bubbleroom / H Klänning Mönstrad på Bubbleroom.se
VILA Badra Dress Soft Clay på Bubbleroom.seSisters Point Ebu-8 Dress Creme/Red på Bubbleroom.se

 D&G Long Silk Dress Offwhite/Navy X0800 på Bubbleroom.se VILA Cassin Dress Black with vanilla lining på Bubbleroom.se



Onsdag

2011-08-11, 00:36:13 / Kategori: Allmänt
Idag var jag barnvakt åt mina kusiner i någon timme, vi hann med att spela wii, kolla på film och äta glass. Supermysigt! Åkte hem och kollade på en dålig film med mamma och nu sitter jag och kollar på Hard Candy, sjuk film. Värd att se. Livet i Aspås bjuder inte på mycket mer intressant så. Ska upp äckligt tidigt imorgon, klockan nio. Det kommer aldrig gå. Måste sova nu, det kommer aldrig gå. Negativa inlägg jag gör, men är så less.

02:17

2011-08-09, 02:17:00 / Kategori: Allmänt
Ikväll har jag sett en dokumentär om det som hänt i Norge. Det slår mig om och om igen att jag aldrig slutar förundras, förvånas och förfäras över det mänskliga släktet. Hjärnan är ett så kraftfullt vapen och så farlig i sin mystik. Den enda som har tillgång till vad som försigår i din hjärna är du själv. Du själv väljer vad du delar med dig. Man kan tro att man vet allt om vissa närstående människor men man har ingen aning om vad som egentligen händer i deras hjärna. Jag blir förvånad över all ondska som finns i världen och att människor kan tänka på ett sådant sätt och inser inte själv hur mycket ondska jag har i mig. Ondska i en mycket oskyldigare form men fortfarande ondska. Så många gånger jag sett ner på människor eller människors agerande, vad får mig att tro att jag har rätten att döma andra människor? Jag skäms över mig själv och ber mig innerligt att aldrig göra det igen. Är det någon som tillhör det mänskliga släktet eller är det en kultur och något som vi människor själva byggt upp? Kan vi isådanafall ändra på det? 

Måndag

2011-08-08, 21:51:24 / Kategori: Allmänt
Igår blev det söndagshäng hos Emelie, vi tog det lugnt och kollade på tv hela kvällen typ :) Mysigt var det. Idag åkte vi ner på stan en sväng och mötte upp Simone och Maja, vi kikade runt lite och jag hittade en underbar byxdress. Är helt förälskad i den så att jag spenderade mina sista pengar på den känns faktiskt värt :) Efter stan åkte jag hem till Emil som bjöd på middag och nu är jag hemma i Aspås igen och kollar på ett av mina absoluta favoritprogram - CSI NY. 



jag saknar att hänga i Kajsas lägenhet

Lördag

2011-08-07, 00:57:30 / Kategori: Allmänt
Jag skulle vilja ha mycket pengar så att jag kan köpa dyrt smink och dyra hårprodukter. Jag ser inget värde i dyra märken annars men just smink och hårprodukter skulle jag vilja ha, antagligen för att jag verkligen tror på att de är bättre för hyn och håret.

Fredag

2011-08-06, 01:33:47 / Kategori: Allmänt
Här kommer det, ännu ett inlägg där jag förklarar att Elina räddar kvällen. Det är bara så det är och kanske, möjligtvis, just därför är hon min BFF. Annars har denna dag inte bjudit på mycket att blogga om så, godnatt.

"i aspås finns ignet barty"

2011-08-05, 20:36:05 / Kategori: Allmänt
Rubriken talar för sig själv och jag är fett rastlös.


22:45

2011-08-04, 22:45:23 / Kategori: Allmänt
Just nu sitter jag och avnjuter en härlig skål med nudlar och kollar igenom allt som har med Broder Daniel att göra. Från alla oss som inte uppskattade Broder Daniel i tid så tack för youtube. Är fortfarande förundrad, Håkan Hellström frälste mig tredje gången jag såg honom live men Henrik Berggren behövde bara gå in i samma rum för att jag skulle falla. Ja, han är speciell den mannen och mycket bra.

Världens finaste fyller år.

2011-08-04, 17:54:46 / Kategori: Allmänt

01:48

2011-08-04, 01:48:24 / Kategori: Allmänt
Ibland bara måste man få ha dåliga dagar och idag är min dåliga dag. Det är möjligt att det har med min febervärk att göra, som jag skulle kunna skjuta med ett nackskott nu, för jag är riktigt less på att ha ont. Iallafall sååå tänkte jag gå och lägga mig och kolla lite på tv nu men så hittar jag inte min nässpray och jag vet att jag inte kommer kunna sova utan den, kommer vakna flera gånger av att jag inte kan andas och mellan det kommer jag vakna av mina hostattacker. Herregud vilken liten bitch-snorunge jag är men så är det just nu. Åh mitt rum är så jävla äckligt och jag behöver verkligen storstäda det och damma alla hyllor och sånt men jag orkar inte det nu och kommer inte orka det på fredag heller. Imorgon kan jag inte göra det för att världens genom tiderna bästa lillasyster fyller 15 år och det. är. sjukt. men grattis! Blir så deprimerad när jag kollar ut genom fönstret med för att det är mörkt ute och det är ett helt år kvar tills det blir ljust igen och det känns som att sommaren bara rinner iväg från mig. Bara så att ni alla ska förstå min frustration över mitt rum tänkte jag lägga upp bilder på det, vart ska jag ens börja liksom? Jag skulle bli så sjukt lycklig om någon människa hade städat och fixat allt här tills imorgon så jag vaknade upp till ett fint rum.





Onsdag

2011-08-03, 18:02:29 / Kategori: Allmänt
Det är helt okej att vara sjuk och ha feber om man slipper den jädrans febervärken och om det inte var så fint väder. Har knappt tagit mig upp ur sängen och jag tycker väldigt synd om mig just nu. Bara för att jag har en skitdålig dag så tänkte jag bara ta upp en grej som stör mig rätt mycket, varför använder människor fortfarande xD gubbar?! Alltså herregud dom är bara fula och vill man stämpla sig som en tönt så fine, använd dom då men seriöst... inse grejjen.

Tisdag

2011-08-02, 23:39:03 / Kategori: Allmänt
Herregud, säger jag bara. Somnade inte förns vid sex imorse och som tur är har jag världens bästa mamma som väcker mig halv tolv och talar om att det är sjukt fint väder ute. Tar med mig kudde och handduk och går ut och lägger mig på en solsäng på gräsmattan med planen att sova någon timme till där. Tyvärr blev det inte så men det gjorde inte så mycket med tanke på att jag ska kliva upp klockan nio imorgon. Det är alldeles för tidigt för min smak men lillasyster fyller år på torsdag så det bör inte vara något problem att hitta motivationen. Kvällen spenderades hos BFF med Allsång på Skansen där min Patrik var med.

ljusen är tända för dom som har lämnat,

2011-08-02, 00:44:22 / Kategori: Allmänt
Ivar Benjamin Östebö är sexton år och överlevde Utöya. Han har skrivit ett öppet brev till Anders Behring Breivik. Läs det med vördnad.

"Kjære Anders Behring Breivik.

Mange av mine kamerater jeg traff på Utøya er drept, og det er du som er gjerningsmannen. Du er mannen som i ren tilfeldighet ikke drepte meg, Jeg var heldig.

Du tror kanskje du har vunnet. Du tror kanskje at du har ødelagt for arbeiderpartiet og mennesker verden over som står for et flerkulturelt samfunn ved å drepe mine venner og partifeller.

Vit at du har misslykkes.

Du har ikke bare samlet verden, du har satt sjelene våre i brann, og vit at aldri før har alle stått sammen som nå.

Du omtaler deg selv som helt, ridder. Du er ingen helt. Men en ting er sikkert; du har skapt helter. På Utøya den varme julidagen skapte du noen av de største heltene verden har sett, du samlet alle verdens mennesker. Svart som hvit, mann som kvinne, barn som voksen, rød som blå, kristen som muslim.

Du har gjort dine offer til martyrer, til udødelige, og du har vist verden at når en person kan vise så mye hat som du har gjort, tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise når vi står sammen? Mennesker jeg trodde hatet meg har gitt meg klemmer på gata, mennesker jeg ikke har hatt kontakt med på årevis har skrevet 3-400 ord om hvor mye det betyr for dem at jeg overlevde.Hva kan du si om det? Har du ødelagt noe? Du har forent oss.

Du har drept mine venner, men du har ikke drept vår sak, våre meninger, vår rett til å uttrykke oss. Muslimske kvinner har fått klemmer av tilfeldige norske kvinner på gata av sympati, og ditt mål var å skåne Europa for Islam? Ditt verk har fungert mot sin hensikt, vi har skapt et fellesskap.

Du fortjener ingen takk, du fortjener å høre hvordan planen din fungerte. Mange er sinte, du er norges mest forhatte mann. Jeg er ikke sint. Jeg frykter deg ikke. Du kan ikke røre oss, vi er større enn deg. Vi svarer ikke ondt med ondt, slik som du ville det. Vi bekjemper det onde med det gode. Og vi vinner."

http://www.dagbladet.no/2011/07/31/nyheter/innenriks/drap/terror/anders_behring_breivik/17506419/

Finbesök

2011-08-01, 23:28:20 / Kategori: Allmänt